Tomaattinen nakkikeitto

- 1 kg peruna-juuressekoitus

- lihaliemikuutio

- 1 prk tomaattimurskaa (chili tai yrtit + hellfire ketsuppi)

- 2 pkt kalkkunanakkeja

- kerma

- mausteet: valkosipuli, hellfire ketsuppi/mieto chili

1. Lisää kattilaan peruna-sipulisekoitus ja peitä vedellä. Kiehauta ne pehmeiksi ja lisää loppu vaiheilla lihakiemikuutio jotta sekin ehtii sulamaan sekaan. Lisää loput aineet. 

Kalakeitto

- n. 8perunaa, vettä niin että perunat peittyvät

- 1-2 pussia keittojuureksia

- n. 7 mustapippuria

- 2 kalaliemikuutiota

- 400g seitiä

- 4dl ruokakermaa

- 3rkl tilliä

- suolaa tarvittaessa

1. Kuori ja paloittele perunat, laita kattilaan keittojuureksien ja mustapippurien lisäksi. Lisää vettä niin että kaikki juuri ja juuri peittyvät. Kiehauta ja lisää kalaliemikuutiot.

2. Kun perunat ovat miltein pehmeitä, lisää kalaliemikuutiot. Anna kiehua 10min.

3. Lisää kerma, jos nestettä on vähän, laita lisäksi maitoa.

4. Lisää tilli ja tarvittaessa suola, tarkista maku! Tarjoa ruisleivän ja maidon kera.

Nyyssölän keitto

- 800g jauhelihaa

- 1 sipuli

- 3 valkosipulia

- 2 Carbonara Knor pastapussi

- 2 juustokerma

1. Paista jauheliha ja freesaa sipuli.

2. Keitä pasta ja yhdistä.

Jauhelihakeitto

- 800g jauhelihaa

- 1kg peruna-juuressekoitus

- 2x lihaliemi

- 1 tomaattimurska

- kerma

- mausteet: jauhelihamauste, grillimauste, valkosipulijauhe

1. Keitä peruna-juuressekoitus pehmeiksi ja ruskista jauheliha. Lisää kaikki ainekset keskenään. 

Kanakeitto

- 500g peruna-sipuli sekoitus (pakaste)

- 1pss Amerikan kasvissekoitus

- 2 kanaliemikuutiota

- 650g hunajamarinoituja broilerinsuikaleita

- 1prk kookosmaito Santa Maria

- 2dl ruokakermaa

- loraus Kikkomania

- currya & broilerimaustetta

1. Kiehauta pakastepussisekoitukset ja kanaliemikuutiot.

2. Kypsennä broilerisuikaleet ja lisää ne keittoon muitten aineiden kanssa.


Kasvissosekeitto

- n. 700 g kasviksia (esim. porkkanaa, bataattia, perunaa, lanttua, palsternakkaa, juuriselleriä)
- 1 (100 g) sipuli
- 1 valkosipulinkynsi
- 1 rkl rypsiöljyä
- 1 l vettä
- 3 rkl Pirkka kasvisfondia
- 1 tl yrttimaustetta (esim. basilikaa, oreganoa, rakuunaa)
- 3/4 tl suolaa
- 1/4 tl mustapippuria
- 1–2 dl ruokakermaa 15 % (sweet chili?)

1. Pese, kuori ja paloittele kasvikset suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Niitä tulisi olla noin litran verran.

2. Kuori ja paloittele sipuli ja valkosipuli.

3. Kuumenna kattilassa öljy ja kuullota siinä kasviksia noin minuutin ajan.

4. Kaada joukkoon vesi, kasvisfondi ja mausteet. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä noin 30 minuuttia tai kunnes kasvikset ovat kokeiltaessa pehmeitä.

5. Ota osa nesteestä erikseen. Soseuta keitto varovasti sauvasekoittimella, vihannesmyllyllä tai tehosekoittimessa. Siivilöi keitto vielä halutessasi. Lisää loput nesteestä ja ruokakermaa sen verran, että saat haluamasi koostumuksen. Kuumenna keitto uudelleen. Valuta annosten päälle ruokakermaa ja koristele auringonkukansiemenillä. 


Samettinen Aura punajuurikeitto

- 750 g punajuuria
- 1 iso (150 g) punasipuli
- 10 - 11 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 tl pippurisekoitusta
- 1 rkl sitruunamehua tai viinietikkaa
- 1 pussi (150 g) Valio AURA® murua
- 2 dl Valio ruokakermaa
- 2 rkl hunajaa

Pinnalle: ½ dl hienonnettua persiljaa

  1. Kuori ja paloittele punajuuret sekä punasipuli kasvisliemeen. Lisää pippurisekoitus ja sitruunamehu tai viinietikka. Keitä n. 40 min tai kunnes punajuuret ovat kypsiä.
  2. Lisää AURA muru, ruokakerma ja hunaja. Keitä hiljalleen sekoitellen, kunnes juusto sulaa.
  3. Soseuta keitto sauvasekoittimella tai monitoimikoneessa.
  4. Ripota persiljaa valmiin keiton pinnalle. Tarjoa leivän kera.

Borssikeitto

- 500 g punajuurta
- 150 g porkkanaa
- 75 g juuriselleriä
- n. 700 g kaalia
- 2 sipulia
- 2 - 3 valkosipulin kynttä
- 2 rkl Valio voita
- 3 rkl tomaattipyreetä
- 1 ½ - 2 l kana-, liha- tai kasvislientä
- 2 rkl valkoviinietikkaa
- 2 laakerinlehteä
- 10 kokonaista mustapippuria
- 1 ½ tl suolaa 

Pinnalle: 1 - 2 prk (à 120 g) smetanaa

  1. Kuori punajuuret, porkkanat ja juuriselleri. Raasta raastimen karkealla terällä. Leikkaa kaali ja sipulit suikaleiksi. Hienonna valkosipulit.
  2. Sulata voi kattilassa (väh. 3 l), lisää tomaattipyree. Kuullota kasvissuikaleita sekoitellen kattilassa, jotta ne pehmenevät hiukan. Lisää tilkka vettä, jos tomaattipyre tarttuu kattilaan kiinni.
  3. Lisää liemi, valkoviinietikka, laakerinlehdet ja mustapippurit. Anna kiehua kannen alla keskiteholla n. 1 h
  4. Mausta suolalla. Lisää tarvittaessa hiukan vettä.
  5. Tarjoa smetanan kanssa.

Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita