Igorin kana, alkuperäinen resepti
Noin 6:lle
- 800 g kanan filettä
- 1 rkl öljyä
- 1 punainen paprika suikaloituna
- 1 keltainen paprika suikaloituna
- 2 isoa sipulia kuutioituna
- 3 valkosipulin kynttä pilkottuna
- 70 g tomaattipyrettä
- 1 rkl sokeria
- 2 tl suolaa
- 2 dl kanalientä
- 350 g smetanaa
- ( 1 kuutioitu maustekurkku, ripottele juuri ennen uuniin menoa)
- Kourallinen persiljaa revittynä, puolet ennen uuniin laittoa ja loput koristeeksi
- mustapippuria myllystä
- Kuullota paprikat ja sipulit pannussa tilakassa öljyä.
- Lisää joukkoon tomaattipyre, suola, sokeri, pippuri, persilja ja kanaliemi.
- Lisää smetana joukkoon ja sekoita. Anna kastikkeen saostua muutama minuutti.
- Paista kanan fileet nopeasti kuumalla pannulla öljyssä, niin että saa kauniin värin.
- Asettele fileet vuokaan ja kaada kastike fileiden päälle, niin että ne peittyvät.
- Ripottele maustekurkku sekä persilja. Laita uuniin 175 asteeseen, noin 30 minuutiksi.
- Tarjoile riisin, pastan tai perunoiden kavereina!
Mozzarella-vihannespasta
- 500 g Myllyn Paras Kierrepastaa
- 1 sipuli
- 4 valkosipulinkynttä
- 1 munakoiso
- 1 pieni kesäkurpitsa
- 2 suippopaprikaa
- 2 dl oliiviöljyä
- 1 prk tomaattipyreetä
- 1 l tomaattimehua
- 2 rkl tummaa balsamietikkaa
- 150 g creme fraichea
- 2 dl juustoraastetta
- 300 g mozzarellapalloja
- 1 puntti basilikaa
- suolaa
1. Hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuutioi munakoiso, kesäkurpitsa ja paprika.
2. Kuumenna iso paistinpannu tai laakea iso kattila kuumaksi ja lisää oliiviöljy. Lisää munakoiso ja sipulit pannulle, ja mausta 2 tl suolalla. Kuullota kunnes munakoisot alkavat ruskistua - lisää joukkoon paprikat ja kuullota hetki. Lisää tomaattipyree ja balsamietikka. Sekoita hyvin ja lisää kierrepasta. Kaada tomaattimehu pannulle ja laita kansi päälle. Anna kypsyä 8 minuuttia.
3. Lisää joukkoon kesäkurpitsakuutiot sekä creme fraiche ja anna kypsyä n. 8 minuuttia, kunnes pasta on kypsää. Lisää joukkoon juustoraaste ja hienonnettu basilika. Laita lopuksi mozzarellapallot pastan päälle ja tarjoile.