Kinkku-juustopiirakka
Pohja:
- 150g voita
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
1. Sekoita voi ja vehnäjauhot, lisää juusto. Painele taikina vuokaan ja paista 225c n. 10min.
Täyte:
- 2 munaa
- 2 dl kermaa
- 1rkl jauhoja
- 4 dl juustoraastetta
- 100g kinkkua
1. Sekoita munat, kerma ja jauho.
2. Levitä pohjan päälle tasaisesti kinkku, juusto (+ aurajuusto) ja kaada muna-kermaseos päälle.
3. Paista 225c n. 10-15min, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua ettei täyte leviä.
Kana-Fetapiirakka
- n. 350g marinoituja kanasuikaleita
- sipuli
- kananmuna
- 2 dl kermaa
- ½ dl punaista pestoa
- tomaatteja (3kpl tai kirsikkatomaattirasia)
- fetajuustoa (valkosipuli-chili)
1. Ruskista kanat ja freesaa sipuli. Levitä pohjan päälle.
2. Sekoita kananmuna, kerma ja pesto keskenään.
3. Viipaloi tomaatit ja asettele ne tasaisesti pohjalle fetajuustojen kanssa. Kaada muna-kermaseos päälle.
4. Paista 225c n. 25min.
Kana-aura-jalopenopiirakka
Pohja:
- 150g voita
- 2 1/4 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juustoraastetta
1. Sekoita voi ja vehnäjauhot, lisää juusto. Painele taikina vuokaan ja paista 225c n. 10min.
Täyte:
- 2 munaa
- 2 dl chilikerma
- n. 300g kanaa (salsa tms.)
- jalopenoja
- aurajuustoa
- juustoraaste
1. Sekoita munat ja kerma.
2. Levitä pohjan päälle tasaisesti paistettu kana, jalopenot ja aura, kaada muna-kermaseos päälle. Ripottele hieman juustoraastetta päällimmäiseksi.
3. Paista 225c n. 10-15min, kunnes täyte hyytyy. Anna jäähtyä hieman ennen tarjoilua ettei täyte leviä.
Savolainen pannurieska
- 1l piimää TAI ½l piimää ja maitoa
- 8dl kaurahiutaleita
- 2dl ohrajauhoja
- 2tl suolaa
- kananmuna
- 100g voita sulatettuna
1. Sekoita aineet keskenään ja anna turvota n. 30min.
2. Paista 250c n. 30min.
Täytetyt paprikat
- 4 paprikaa
- 1prk chili-tuorejuustoa
- 2 sipulia & valkosipulia
- 400g jauhelihaa
- juustoa pinnalle
1. Laita uuni lämpenemään 225c.
2. Leikkaa paprikat auki, poista siemenet ja huuhtele. Jos ne eivät pysy pystyssä leikkaa palanen pohjasta pois.
3. Paista jauheliha ja mausta. (lihaliemikuutio, m.pippuri, grillimauste, suola) Lisää sipulit ja kuullota ne. Sekoita joukkoon tuorejuusto.
4. Täytä paprikat ja laita pellille. Kuorruta juustolla ja laita uuniin n. 20min.
Sitruunaohukaiset
- 3munaa
- 1½dl vettä
- 1tl suolaa
- 3dl vehnäjauhoja
- 3dl maitoa
- 1rkl raastettua sitruunankuorta
- 1½dl kermaviiliä
- 3rkl sulatettua voita tai margariinia
1. Vatkaa munat ja vesi sekaisin. Lisää suola, jauhot ja puolet maidosta. Vatkaa taikina tasaiseksi.
2. Lisää loput maidosta, sitruunankuori, kermaviili ja sulatettu, hiukan jäähtynyt rasva.
3. Paista taikinasta ohuita räiskäleitä.
Täytetyt kesäkurpitsat
- 2 kesäkurpitsaa
- 400g jauhelihaa
- suola, mustapippuri, paprikamauste, basilika
- fetajuustoa/aurajuustoa
- (tomaatti, ananas)
1. Halkaise kesäkurpitsat, koverra sisus lusikalla pois ja hienonna.
2. Paista jauheliha ja kesäkurpitsan täyte. Mausta.
3. Täytä kaiverretut kesäkurpitsat. Kypsennä 200 asteessa 20-25 min.