Kinuskikakku

Kakkupohja:

- 5munaa

- sokeria

- vehnäjauhoja 50-75%

- perunajauhoja 25-50%

- leivinjauhetta 2tl

- kostutus: 2 - 2½dl maitoa + 2tl vaniljasokeria

- vuokaan: voita ja korppujauhoja

1. Voitelu ja korppujauhotus vuokaan.

2. Mittaa sokeria lasiin saman verran kuin mitä munia on ja kaada kulhoon. Mittaa tilalle jauhot ja sekoita leivinjauhe sekaan. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, vaahto on valmis kun se on vaaleaa ja siihen jää kuvio.

3. Siivilöi jauhot munavaahtoon pienissä erissä nuolijalla käännellen. Tee sekoittaminen varovaisesti: hidas liike ja nuolijan liikuttaminen mahdollisimman vaakatasossa.

4. Kaada taikina vuokaan ja hölskytä ilmakuplat pois. Paista 175c 40min alatasolla. Kakku valmis kun irronnut hieman vuoan reunoista. Coctailtikku oltava kuiva. Kumoa kakku pian uunista ottamisen jälkeen. Kun se on jäähtynyt, leikkaa kolmeen osaan.

Kostutus 2-2½ dl maitoa + 2tl vaniljasokeria.

Täyte:

- vadelmahilloa/vadelmia

Vaniljarahkatäyte:

- 2prk vaniljarahkaa

- 4dl kermaa

- ½ dl vaniljakreemijauhetta

(3tl vaniljasokeria + sokeria 1/4 dl? viimeksi ei tarvinnut makeuttaa!)

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita rahka joukkoon ja lisää vaniljakreemijauhetta kunnes se on riittävän jämäkkää.

Kinuskikuorrutus:

- 2dl kuohukermaa

- 2dl fariinisokeria (- 25g voita ) (jos lisäät sen valmiin kinuskin joukkoon, sekoita erittäin huolellisesti ennen kakun kuorruttamista)

Keitä keskitasolla välillä sekoitellen n. 20min. Kokeile laittaa tippa kakun päälle, ja jos se jää kuperaksi eikä sula pohjaan, se on valmista. Kaada lähes heti kakun päälle ja levitä tasaisesti leveällä lastalla.

Kermapursotukset

- 4 dl Flora Vispi

- n. 1tl vaniljasokeria ja 2tl sokeria

Suklaakuorrutus:

- 130 g maitosuklaata

- 3/4 dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa. Ota kattila liedeltä ja kaada mikrossa vähitellen sulatettu ja sekoitettu suklaasula joukkoon.  Sekoita tasaiseksi. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.
Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute kostutetun kakun päälle ja levitä tasaiseksi lastalla. 


Juustokakku

Pohja:

- 12kpl Digestive keksejä

- 100g voita sulatettuna

1. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 5-10min 200c.

Täyte:

- 2 rs (á 200g) Philedelphia tuorejuustoa

- 3 munaa

- 1 ½ dl sokeria

1. Soseuta pehmeä juusto, lisää munat ja sokeri. Sekoita tasaiseksi sauvasekoittimella. Kaada varoen, ettei keksipohja irtoa!

2. Paista uunin keskitasossa n. 35min 180c (kunnes kohoaa hieman). Anna jäähtyä.

Kuorrute:

- 400g ranskankermaa

- 1 rkl vaniljasokeria

- 1 dl tomusokeria siivilöytynä

1. Sekoita. Levitä. Paista 180c 6-7min kunnes pinta hieman hyytyy. Jäähdytä. 

Valkosuklaa-limekakku

Pohja:

- 150g/11kpl Digestive keksejä

- 75g/100g voita

1. Leikkaa leivinpaperi irtovuokaan. Murenna keksit ja sekoita sulatettuun voihin. Painele muroseos pohjalle.

Täyte:

- 4 liivatelehteä

- 2 dl kuohukermaa

- 2prk valkosuklaa-lime rahkaa

- 2rkl sokeria

- 1tl vaniljasokeria

1. Liota liivatteet. Vaahdota kerma ja sekoita vaahtoon rahka ja sokerit.

2. Liuota puristetut liivatteet kiehuvaan vesitilkkaan eli n. 1½ rkl. Kaada seos täytteeseen ohuena nauhana ja sekoita hyvin.

3. Tasoita pinta ja peitä se. Hyydytä jääkaapissa väh. 3-4 tuntia. 

Mutakakku

- 150g voita

- 1½dl sokeria

- 3munaa

- 3½dl vehnäjauhoja

- ½tl leivinjauhetta

- 2rkl kaakaojauhetta

- 150g taloussuklaata

1. Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Vatkaa joukkoon munat yksitellen. Lisää kuivat aineet seoksena siivilän läpi.

2. Sulata paloitettu suklaa ja lisää se taikinaan.

3. Paista 200c n. 20min. Kypsä mutakakku on pinnalta ja reunoilta kypsä, mutta sisältä pehmeän suklainen.

4. Anna jäähtyä hetki.

Pavlova

Pohja

- 4 valkuaista

- 2dl sokeria

- 1tl maissitärkkelys- tai perunajauhoja

- 1tl vaniljasokeria

- 1tl etikkaa

1. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Sekoita sokeriin vaniljasokeri ja maissijauhot, lisää seos valkuaisvaahtoon vähän kerrallaan jatkaen vatkaamista. Lopuksi sekoita joukkoon vielä etikka.

2. Pane leivinpaperi uunipellille ja piirrä siihen lautasella rengas, jonka halkaisija on noin 25 cm. Levitä marenkiseos renkaan sisään niin, että reunat jäävät vähän korkeammalle.

3. Paista 125-asteisessa uunissa noin 1 1/2 tuntia. Anna kakun jäähtyä.

Päälle

- 3dl kuohu- tai vispikermaa

- n. 1 ½ rkl sokeria

- 1tl vaniljasokeria

- 1l tuoreita mansikoita

1. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla. Levitä kermavaahto kakulle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Marjakiille:

- vadelmia tai mansikoita

- 2 dl mehua

- 1 dl hyytelösokeria

1. Kiehauta neste, lisää hyytelösokeri ja sekoita kunnes kirkasta.

2. Anna jäähtyä hetki ja kaada. 


Twix Cheececake No-Bake

Pohja:

- 12kpl Digestive keksejä

- 100g voita sulatettuna

1. Painele leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan. Paista 5-10min 200c.

Kinuski:

- 300g sokeria

- 60ml vettä

- 180g kuohukerma

- 45g voita (huoneenlämpöistä)

- 1 ½ tl vanilla extract

- ½ tl suolaa

1. Mittaa sokeri ja vesi astiaan, anna kiehua keskitasolla sekoittamatta kunnes karamellin väristä. Poista liedeltä ja lisää kerma. Kiehauta n.1 minuutti ja sekoita kokoajan kunnes sekoittunutta. Poista levyltä ja lisää vaniljaextract, suola ja huoneenlämpöinen voi ja sekoita. Aseta syrjään jäähtymään.  

Cream Cheese Filling:

- 600g Philedelphia tuorejuusto (vatkaa tasaiseksi)

- 30g tomusokeria

- 2tl vanilla extract

- 120g karamellia (puolet)

- 240g kermaa (35% fat)

- 2x (150g) Twix patukkaa paloiteltuna

1. Paloittele suklaa. Vatkaa kermavaahto omassa kipossa. 

2. Vatkaa tuorejuusto kipossa tasaiseksi. Lisää vaniljaextract ja tomusokeri ja sekoita. Lisää puolet kinuskista ja hämmennä sekaan. Lopuksi lisää vaahdotettu kermavaahto varovasti nuolijalla käännellen kunnes tasaista. Lisää Twix murut (säästä osa koristeluun) ja sekoita. Kaada pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin kunnes valmistat suklaakuorrutteen.  (Jäähdytä yli yön?!) 

Kaada loput puolet kinuskista jäähdytetyn täytteen päälle.

Suklaakuorrute:

- 130 g maitosuklaata

- ½ dl kuohukermaa

Lämmitä kerma kattilassa. Ota kattila liedeltä ja kaada mikrossa vähitellen sulatettu ja sekoitettu suklaasula joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Kuorrutteen voi laittaa vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle (lieden jälkilämpö riittää) ja sekoittaa, kunnes rakenne on täysin sileä. Voit lisätä joukkoon myös nokareen voita kiiltoa lisäämään.
Jäähdyttele kuorrutetta jonkin aikaa samalla sekoitellen. Kaada kuorrute. Jäähdytä jääkaapissa vähintään 4h tai yön yli. 



Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita